Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

Aνάλυση και Σχόλια - 1x19!


Mόλις δείτε το επεισόδιο, διαβάστε το review και πείτε μας την γνώμη σας για το συγκλονιστικομεγιστοτιτανοτεράστιο επεισόδιο που για πρώτη φορά θυμηθήκαμε πως είναι το συναίσθημα του να μένεις τόσο μαλάκας μετά το θρυλικό Lost : 


KOΣΜΟΣ ΜΑΣ

Ο August φαίνεται να έχει ένα σοβαρό πρόβλημα με το πόδι του. Τηλεφωνεί σε κάποιον άγνωστο και του λέει να επισπεύσουν το σχέδιό τους! Τηλεφώνησε στον Χένρι; Πάντως με τον μικρό βρίσκονται λίγη ώρα αργότερα και τον βάζει να αποσπάσει την προσοχή του Gold ώστε να του κλέψει κάτι μόνο που δεν τα καταφέρνει. Ο Mr. Gold τον πιάνει στα πράσα και αναρωτιέται ποιος είναι ο κύριος...


Εν τω μεταξύ η Κάθριν δεν θυμάται πολλά μετά το ατύχημά της. Λέει πως κάποιος την απήγαγε. Η αλήθεια είναι πως συμμάχησαν οι Ρετζίνα και Gold για την Κάθριν και ο τελευταίος την απήγαγε. Η Βασίλισσα την ήθελε νεκρή όμως ο Gold δεν την σκότωσε και την ελευθέρωσε όταν έπρεπε καθώς θέλει να ξεσκεπάσει την δήμαρχο. Σιγουρέψαμε πλέον ότι ο Rumbelstinskin θυμάται τα πάντα! 


Ο Gold ψάχνει για τον August και μπαίνει στο δωμάτιό του. Ανακαλύπτει χαρτιά και ένα από αυτό είχε το σπαθί του! Είναι τελικά ο Αύγουστος συγγραφέας του βιβλίου του Χένρι; Πολύ πιθανόν! Εν τω μεταξύ η Έμμα καταλαβαίνει τον Σίντευ και ότι είναι ερωτευμένος με την Ρετζίνα. Ο Gold μαθαίνει και άλλες πληροφορίες σχετικά με τον August και τον ακολουθεί ένα βράδυ. Ανακαλύπτει ότι είναι γιος του! Μιλάνε και του ζητάει συγχώρεση και αυτός του την δίνει. Πηγαίνουν μαζί να ξεθάψουν το μικρό σπαθί του Rumbelstinskin και ο "γιος του" τον διατάζει ως Σκοτεινό!


Ο Gold καταλαβαίνει ότι ο August του λέει ψέματα  και δεν είναι ο γιος του! Τον απειλεί ότι θα τον σκοτώσει αλλά του λέει ότι είναι άρρωστος και ότι θα πεθάνει αργά ή γρήγορα! Ποιός είναι ο August τελικά; Γιατί θυμάται τα πάντα; Ποιός ο σκοπός του και γιατί είναι άρρωστος;


O Σίντνευ ομολογεί ότι αυτός απήγαγε την Κάθριν. Η Έμμα επιτέλους όμως ξυπνάει και δεν πιστεύει λέξη! Φαίνεται να αρχίζει μεγάλος πόλεμος και θέλει το παιδί της πίσω!!!



KOΣΜΟΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙΩΝ

O Rumbelstinskin από τότε που έχει πάρει τις σκοτεινές δυνάμεις φαίνεται να γίνεται κακός. Έσωσε τον πόλεμο και χιλιάδες παιδιά αλλά σκοτώνει αθώους ανθρώπους. 


Ο Μπέυ φαίνεται να είναι κάθετος σε όλα αυτά και δεν του αρέσουν τα μαγικά. Θέλει να σταματήσει ο πατέρας του να είναι μάγος και κάνει συμφωνία μαζί του, εάν βρει θεραπεία να τον κάνει όπως πριν. Ο Gold συμφωνεί χωρίς όμως να πιστεύει ότι ο γιος του θα πετύχει! Όλοι αποφεύγουν τον μικρό γιατί φοβούνται τον πατέρα του. Μια φίλη του του λέει όμως για έναν μάγο που μπορεί να βοηθήσει!


 Ο Μπέυ βρίσκει την νεράιδα και του λέει ότι το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να πάνε σε έναν κόσμο δίχως μαγεία. Έτσι του δίνει ένα μαγικό φασόλι. Ο μικρός καταενθουσιασμένος το λέει στον πατέρα του ο οποίος με βαριά καρδιά του λέει ότι δέχεται. 


Η τρύπα για τον άλλο κόσμο( κόσμο μας; ) ανοίγει. Ο Μπέυ βουτάει όχι όμως και ο πατέρας του. Φοβάται και αφήνει τον γιο του να πέσει! Τις τελευταίες στιγμές ο μικρός τον αποκαλεί δειλό και του λέει ότι έσπασε την συμφωνία τους! Ο Rumbel φανερά μετανιωμένος θέλει να πάει πίσω στον γιο του, η νεράιδα όμως του λέει ότι είναι αδύνατον! Αυτός όμως πιστεύει ότι θα βρει τον τρόπο και θα φτιάξει μια κατάρα ώστε να γίνει και να επιστρέψει στον Μπέυ!


ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ : 10/10!!!

ΠΩΣ ΣΑΣ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου