Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Ανάλυση και Σχόλια - 1x20


Αναρωτιέμαι πόσα ακόμα καταπληκτικά επεισόδια θα μας δώσει αυτή η σειρά. Η σειρά που σίγουρα μπορεί να ονομαστεί "απόγονος του Lost". Διαβάστε παρακάτω μόνο αν έχετε δει το επεισόδιο και πείτε μας την γνώμη σας για το 1χ20 : 


ΚΟΣΜΟΣ ΜΑΣ
H Έμμα είναι αποφασισμένη να πάρει πίσω τον γιο της και να γίνει η μητέρα που δεν ήταν ποτέ. Ο August της λέει ότι μπορεί να την βοηθήσει, αυτή όμως δεν θέλει και προτιμά τον Gold για τα νομικά ζητήματα. Ο Χένρι βρίσκει το κρυμμένο βιβλίο του και ανακαλύπτει ότι υπάρχουν νέες σελίδες χωρίς όμως να υπάρχει το τέλος του βιβλίου!


H Μαίρη συγχωρεί την Ρετζίνα για ότι έκανε και αυτή αναζητά εκδίκηση καθώς θέλει πολύ να την πληγώσει. Με τον γιο της δεν τα πάει καθόλου καλά, και τίποτα δεν πάει καλά για την ίδια. Εν τω μεταξύ ο August ζητά από τον Gold να τον βοηθήσει στο να πιστέψει η Έμμα! Ο Gold έχει καταλάβει ποιος πραγματικά είναι ο August. Έτσι αυτός αρνείται να βοηθήσει την Έμμα όπου η ίδια πηγαίνει στην μοναδική βοήθεια που της απέμεινε : ΤΟΝ AUGUST!!!


Η Ρετζίνα αποφασίσει να "αποπλανήσει" με τον δικό της τρόπο τον Πρίγκιπα. Τον πηγαίνει σπίτι της και του προσφέρει δείπνο όπου αυτός δέχεται. Μετά από τις πολλές σάλτσες που του λέει προσπαθεί να τον φιλήσει αλλά αυτός αρνείται και έτσι η Βασίλισσα δέχεται μια ακόμα ήττα!


Ο August πηγαίνει την Έμμα σε ένα ξεχωριστό μέρος στο δάσος έξω από το Storybrook. Την πήγε εκεί όπου την βρήκαν όταν ήταν μωρό. Το 7χρονο αγόρι όμως που την βρήκε, ήταν ο ίδιος ο August! Της λέει για την κουβέρτα που ήταν τυλιγμένη μωρό και έτσι η Έμμα ξεκινάει να πιστεύει ότι όντως αυτός την βρήκε. Της λέει όλη την αλήθεια για την κατάρα και ότι όλα είναι πραγματικότητα! Όπως πάντα, αυτή δεν πιστεύει απολύτως τίποτα. Της δείχνει το πόδι του που είναι "μαγεμένα" ξύλινο αλλά δεν μπορεί να το δει! 


Ο Αugust αποτυγχάνει λοιπόν και πηγαίνει στον πατέρα του όπου του ζητάει να δουλέψει σε εκείνον ως βοηθός. Η Έμμα από την άλλη πηγαίνει και παίρνει τον Χένρι με σκοπό να ζήσουν μαζί έξω από το Storybrook!!!!


ΚΟΣΜΟΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙΩΝ
Ο Πινόκιο είναι ένα ξύλινο αγοράκι που πεθαίνει μετά από ένα ναυάγιο. Η γνωστή μας νεράιδα όμως τον σώζει και τον κάνει πραγματικό αγόρι! Έτσι ζουν οι 2 τους, με τον πατέρα του, ευτυχισμένοι μέχρι που η νεράιδα τους ξαναεπισκέπτεται. Τους λέει για την κατάρα και ότι πρέπει να φτιάξουν μια ντουλάπα που θα χωράει όχι 1, αλλά 2 άτομα!!!


Ο Τζεπέττο αρνείται να βοηθήσει. Λέει πως θα το κάνει μόνο εαν μέσα βρίσκεται ο Πινόκιο στην ντουλάπα.Λένε ψέματα στην Χιονάτη και στον Πρίγκιπα όπως είδαμε στο 1ο επεισόδιο και ότι η ντουλάπα χωράει μόνο 1 άτομο. Τα πράγματα όμως δεν πάνε καλά καθώς η χιονάτη γεννάει πρόωρα. Η νεράιδα του λέει ότι είναι καταδικασμένος πλέον να αφήσει έξω τον Πινόκιο! Φυσικά ο ίδιος δεν το κάνει και τον βάζει στην ντουλάπα και τον σώζει! 


Ο μικρός βγαίνει στον κόσμο μας μαζί με το μωρό. Το σώζει και για λίγο καιρό είναι μαζί με την Έμμα. Όμως μια μέρα αποφασίζει να φύγει μακρυά με τους φίλους του και αφήνει την Έμμα για πάντα σε εκείνο το ίδρυμα. Μόλις η Έμμα έκλεισε τα 28 χρόνια της, ο Πινόκιο δεν ήταν εκεί γι'αυτήν. Έτσι το πόδι του άρχισε να τον πονάει πολύ και έτσι αρχίζει να πεθαίνει...


Βαθμολογία επεισοδίου : 9,5/10
Quote επεισοδίου : Υοu are the Evil Queen. No matter what you do, Snow White will have her happy ending. She and Prince Charming will be together! The curse will end, good will win!







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου