Τρίτη 8 Μαΐου 2012

Ανάλυση - Σχόλια 1x21


Φτάσαμε στο τέλος! 1 εβδομάδα πριν το μεγάλο φινάλε της 1ης επικής σεζόν. Είστε έτοιμοι; Θυμηθείτε τι είχε πει ο Rumbelstiltskin στο 1ο επεισόδιο : "The Final Battle Will Begin"! Διαβάστε παρακάτω και πείτε μας την γνώμη σας για το επεισόδιο : 
ΚΟΣΜΟΣ ΜΑΣ


Το επεισόδιο ξεκινά με την Ρετζίνα να βλέπει έναν εφιάλτη. Όλοι οι κάτοικοι του Storybrook, την έχουν καταλάβει, η κατάρα έχει σπάσει και η Έμμα την δολοφονεί. Εν τω μεταξύ, η Έμμα έχει πάρει τον Χένρι και το οδηγεί μακρυά από την πόλη. Ο μικρός δε θέλει να φύγει και παραλίγο να τουμπάρει το αυτοκίνητο!


Η Ρετζίνα βλέπει στον κήπο της την μηλιά της να αρχίσει να καταστρέφεται και πηγαίνει κατ'ευθείαν στον Gold! Η κατάρα αρχίζει να αποδυναμώνεται και η "Βασίλισσα" φοβάται! Το σοκ που μαθαίνουμε είναι ότι εαν η Έμμα πεθάνει, τότε η κατάρα θα σπάσει! Ο Gold αρνείται να βοηθήσει την Ρετζίνα και θέλει να σπάσει η κατάρα, ενώ σχεδιάζει να φύγει από το Storybrook. 



Ο August είναι έτοιμος να πεθάνει και να γίνει τελείως ξύλο. Και γι'αυτό γιατί δεν ήταν "καλό αγόρι". Εν τω μεταξύ η Ρετζίνα ζητά βοήθεια από τον Τζέφερσον και με το καπέλο του αλλά και λίγη μαγεία, καταφέρνει να φέρει από τον κόσμο τους ένα μήλο! Με το μήλο αυτό φτιάχνει μια μηλόπιτα η οποία προορίζεται για την Έμμα. H Έμμα λοιπόν της ζητά να συμφιλιωθούν, να φύγει από την πόλη αλλά να έχει το δικαίωμα να μπορεί να βλέπει τον Χένρι. Φυσικά η Ρετζίνα δέχεται, όμως της δίνει την μηλόπιτα.


Ο Χένρι πηγαίνει στην Έμμα και της ζητά να μείνει. Εκείνη του λέει ότι δεν υπάρχει καμία κατάρα και ότι φεύγει για τον σώσει. Ο μικρός ταράζεται και για να την πείσει ότι υπάρχει κατάρα τρώει από την μηλόπιτα και φυσικά σωριάζεται στο έδαφος!!!


ΚΟΣΜΟΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙΩΝ

Ο Βασιλιάς και "πατέρας" του Πρίγκιπα είναι έτοιμος να δολοφονήσει τον γιο του όμως τον σώζει η Κακιά Βασίλισσα. Τον φυλακίζει με σκοπό να νικήσει μια και καλή την Χιονάτη. Εν τω μεταξύ, η Χιονάτη, οι 7 νάνοι αλλά και η Κοκκινοσκουφίτσα με την γιαγιά της, πηγαίνουν όλοι μαζί σε έναν πόλεμο ενάντια στον Βασιλιά για να πάρουν τον Πρίγκιπα. Μαζί τους είναι και οι Νεράιδες!


Νικάνε τους φρουρούς του Βασιλιά, όμως ο Πρίγκιπας δεν είναι εκεί αφού τον έχει φυλακίσει η Βασίλισσα! Κάνει πρόταση στην Χιονάτη, να ξεκαθαρίσουν τα πάντα μια και καλή εκεί όπου όλα άρχισαν. Αυτή το δέχεται και πηγαίνει στο Βασίλειό της! Μαθαίνει πως αυτή είναι υπεύθυνη για τον θάνατο του Ντάνιελ. Η Κακιά Βασίλισσα της λέει ότι πρέπει να δαγκώσει ένα μήλο, ώστε να σώσει τον Πρίγκιπα. Δεν θα πεθάνει, παρά θα κοιμηθεί αιώνια και θα βλέπει συνέχεια εφιάλτες.


Εκείνη το δέχεται για χάρη του Πρίγκιπα και δαγκώνει το μήλο όπου και πέφτει σε βαθύ ύπνο. Την συνέχεια φυσικά την γνωρίζουμε από το 1ο επεισόδιο. Η Βασίλισσα λοιπόν προς το παρόν νικάει και δεν ελευθερώνει τον Πρίγκιπα. Οι φίλοι της Χιονάτης την βρίσκουν και την νομίζουν για νεκρή.

Βαθμολογία επεισοδίου : 10/10
Quotes Επεισοδίου : 
  • Regina : Your body will be your tomb.
  • Gold : Once people wake up and remember who you are and what you did to them, they are going to be looking for blood.
  • Henry : You are hero, you can't run.
  • Regina : I just wanted to win, for once.
  • Gold : All magic comes with a price...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου