Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

Review - Once Upon a Time Season 2 Episode 1


Επέστρεψε! Και μαζί του έφερε και την μαγεία.. Magic is here!
ΚΟΣΜΟΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙΩΝ


Η πρεμιέρα της 2ης σεζόν, θύμισε την πρεμιέρα της 1ης. Ένας πρίγκιπας, ο Φίλιπ, φιλάει την αγαπημένη του, την Ωραία Κοιμωμένη και την ξαναζωντανεύει με το φιλί της πραγματικής αγάπης. Μαζί του και ένας πιστός στρατιώτης, η Μουλάν!! Ένας τέρας αναγεννιέται από το πουθενά, ένα φάντασμα που σκοτώνει ψυχές. Φεύγει μακρυά, όμως αφήνει πίσω του ένα μενταγιόν το οποίο το αγγίζει ο Φίλιπ. Όποιος "σημαδεύεται" από το μενταγιόν, πεθαίνει από το ίδιο το τέρας!


Και ενώ ταξιδεύουν για να φύγουν από την ερημωμένη χώρα που βρίσκονται, ο Φίλιπ καταλαβαίνει τι έχει συμβεί. Αποχαιρετά την αγαπημένη του, και φεύγει για να βρει το τέρας ώστε να τον σκοτώσει καθώς δεν έχει άλλη επιλογή. Η Μουλάν και η Ωραία Κοιμωμένη, ψάχνουν να τον βρούν μήπως και τον σώσουν, μάταια όμως. 


Το τέρας, ρουφάει την ψυχή του και τον σκοτώνει. Η Ωραία Κοιμωμένη, πενθεί γι'αυτόν μέχρι που η Μουλάν πετάει την βόμβα της χρονιάς! "28 χρόνια πριν, η Βασίλισσα Ρετζίνα δημιουργεί μια κατάρα και στέλνει τους πάντες σε έναν άλλον κόσμο. Όχι όμως όλους. Κάποιοι κατάφεραν να ξεφύγουν γιατί τους προστάτεψε αυτή τη χώρα. Και βρήκαν όλοι μαζί ένα καταφύγιο και προσπαθούν να επιβιώσουν". Τι γίνεται όμως όταν στον Παραμυθένιο κόσμο, βρίσκονται 2 νέα πρόσωπα από το πουθενά;



ΚΟΣΜΟΣ ΜΑΣ


Ένας μυστήριος κύριος, ζει μια ρουτινιασμένη ζωή στην Αμερική. Γυρνώντας από την δουλειά του όμως, ένα περιστέρι του φέρνει ένα γράμμα. Με την λέξη "σπασμένη". Προφανώς εννοώντας την κατάρα. Ποιος είναι λοιπόν ο νέος; Γιατί είναι έξω από το Storybrook; Γιατί θυμάται; Μήπως είναι ο γιος του Gold; Και ποιος επικοινώνησε μαζί του με το περιστέρι;


Η κατάρα έσπασε, η μαγεία έρχεται στο Storybrook. Οι περισσότεροι κάτοικοι θέλουν εκδίκηση από την Ρετζίνα και ζητάνε το κεφάλι της. Η Έμμα, ο πρίγκιπας και η Χιονάτη όμως την σώζουν και την φυλακίζουν όπως της αξίζει. O Gold όμως ζητάει εκδίκηση γι'αυτά που έκανε. Υπόσχεται στην Πεντάμορφη να μην την σκοτώσει. Όμως βάζει το τέρας που είδαμε στον Παραμυθόσκομο να την σκοτώσει! Η Πεντάμορφη εξοργισμένη φεύγει.


Το τέρας πηγαίνει να σκοτώσει την Ρετζίνα όπως είναι προορισμένο να κάνει. Η Έμμα, η Χιονάτη και ο Πρίγκιπας την ξανασώζουν και ψάχνουν τρόπο ώστε να σκοτώσουν το τέρας. Μάταια όμως καθώς ότι είναι νεκρό δεν μπορεί να πεθάνει. Η Βασίλισσα βρίσκει τον τρόπο και με τον μαγικό καπέλο του Τζέφερσον προσπαθούν να το ρίξουν στον άλλον κόσμο όπου η Ρετζίνα ισχυρίζεται ότι δεν υπάρχει πια.


Καταφέρουν να ρίξουν το τέρας μέσα όμως εκεί πέφτει κατά λάθος και η Έμμα. Η Χιονάτη δεν μπορεί να την αφήσει μόνη και πέφτει μαζί. Ο Πρίγκιπας μένει πίσω μόνος όπου προσπαθεί να τον σκοτώσει η Ρετζίνα!! Ο Χένρι όμως της λέει ότι αν τον αγαπάει να σταματήσει τα κακά πράγματα και ότι δεν πρόκειται να τον ξαναενοχλήσει αν δεν έρθουν πίσω η Έμμα και η Χιονάτη.

Βαθμολογία επεισοδίου : 9,5/10
Quote Επεισοδίου : "I Have Faith. I will find them. I Will always find them..."






1 σχόλιο: