Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2013

Review - 2x10 - The Cricket Game


Προχωρήστε στο θέμα μονό εάν έχετε δει το επεισόδιο γιατί είναι γεμάτο spoilers.

ΚΟΣΜΟΣ ΜΑΣ

Ο Hook με την Cora καταφτάνουν στο Storybrooke.Ο Hook είναι αποφασισμένος να βρει τον Rumpel αλλά η Cora τον συμβουλεύει να μην πάει έτσι απροετοίμαστος κατά του ισχυρού Rumpel. Στης Granny διοργανώνουν ένα πάρτυ για την επιστροφή της Emma και της Mary Margaret, και η Emma προσκαλεί την Regina, γιατί πιστεύει οτι πραγματικά εχει αλλάξει. Εκεί της λέει ότι ο Dr Hopper της είπε για τις συνεδρίες, και αυτή εκνευρισμένη την άλλη μέρα του λέει ότι πρόδωσε την επιστημοσύνη της. Το βραδύ η Regina επισκέπτεται τον Dr Hopper και τον σκοτώνει. ΑΛΛΑ ΕΛΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η REGINA. Είναι όλα σχέδιο την Cora για να την κάνει να τα χάσει όλα και να την εχει ανάγκη. Έτσι η Emma ανακρίνει την Regina και πιστεύει ότι είναι αθώα και ότι πίσω από αυτό κρύβετε ο Rumpel. Αυτός της λέει ότι μπορεί να αποδείξει την αθωότητα του και με την βοήθεια μαγείας "ανακρίνουν" τον Pongo το σκύλο του Dr Hopper (!). H Emma πείθεται για την ενοχή της Regina και θέλει να την "αιχμαλωτίσει". Η Regina ταραγμένη από τις απειλές της Emma χρησιμοποιεί μαγεία και μόλις καταλαβαίνει το λάθος της εξαφανίζεται. Η Emma λέει στο Henry την συνέβει. Η Cora επιστρέφει στον Hook και του λέει ότι εχει ένα δώρο για να τον βοηθήσει να σκοτώσει τον Rumpel. Τελικά ο Dr Hopper είναι ζωντανός και κρατείτε από την Cora.

ΠΑΡΑΜΥΘΟΚΟΣΜΟΣ

Ο στρατός του Πρίγκιπα νικάει το και παίρνει το βασίλειο του King George. Η Βασίλισσα πέφτει στην παγίδα της Χιονάτης και με την βοήθεια νεραιδόσκονης την αιχμαλωτίζουν. Πιστεύοντας ότι δεν υπάρχει άλλη λύση αποφασίζουν να την εκτελέσουν για να κρατήσουν ασφαλές το βασίλειο. Λίγο πριν την εκτελέσει η Χιονάτη τους διατάζει να σταματήσουν. Πιστεύει ότι μπορεί να "αλλάξει" την Βασίλισσα. Κάπου εκεί μπλέκεται ο Rumpel. Της λέει ότι μπορεί να την βοηθήσει να τεστάρει αν η Βασίλισσα μπορεί να γίνει και πάλι καλή. Έτσι η Χιονάτη πηγαίνει στο κελί της και την απελευθερώνει. Η Βασίλισσα προσπαθεί να την σκοτώσει και έτσι "αποτυγχάνει στη δοκιμασία". Ο Rumpel έφτιαξε ένα ξόρκι προστασίας, κατά της μαγείας της Βασίλισσας, και έτσι την εξορίζουν. Ο Rumpel επισκέπτεται την Βασίλισσα και της λέει για τον γάμο, όπως επίσης ότι η συμφωνία για το ξόρκι ισχύει μονό σε αυτή την Χώρα.

Βαθμολογία 9.5/10


1 σχόλιο:

  1. Καταπληκτικό επεισόδιο!

    Σαν να τα λέγαμε από χτες ένα πράμα. Υπέροχο και επιτέλους εστίασαν στους βασικούς χαρακτήρες. Γνώμη μου είναι το καλύτερο επεισόδιο για την 2η σεζόν.

    Λυπήθηκα πολύ την Ρετζίνα και ανυπομονώ για την πρώτη εμφάνιση της Κόρας. Και το ερώτημα είναι πως έχει σκοπό να κάνει την εμφάνισή της και θέλει απλά να εκδικηθεί την κόρη της ή να τους σκοτώσει/αιχμαλωτίσει όλους;

    Θεός φυσικά και ο Ραμπελ για μια ακόμη φορά..

    ΑπάντησηΔιαγραφή