Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

Review - 2x14 - Manhattan

Σε αυτό το θέμα μπορείτε να κάνετε το σχόλιο σας για το 14ο επεισόδιο της σεζόν. Τα παρακάτω περιέχουν spoilers.

ΚΟΣΜΟΣ ΜΑΣ

H Cora λέει στη Regina και το Hook ότι πρέπει να βρουν το στιλέτο του Rumpel προκειμένου να τον σκοτώσουν και ο Hook να πάρει την εκδίκηση του.
Παράλληλα στη Νέα Υόρκη η Emma o Rumpel και ο Henry φτάνουν στο σπίτι του Bae. Ο Bae όμως προσπαθεί να το σκάσει και η Emma τον κυνηγάει. Τελικά τον σταματάει και μαθαίνει ότι ο Bea είναι ο Neal. Της προτείνει να τον αφήσει να φύγει προκείμενου να μην τον ξαναδεί.
Πίσω στο Storybrooke, η Regina επισκεφτείτε την Belle με σκοπό να μάθει αν ξέρει που είναι το στιλέτο. (Σε εκείνη την φάση ο Greg την βλέπει να χρησιμοποιεί μαγεία). Έτσι βρίσκει ένα στοιχειό που την οδηγεί στην βιβλιοθήκη. Εκεί οι τρεις τους βρίσκουν ένα χάρτη και ο Hook τον "αποκωδικοποιεί". Τελικά η Cora τον παρατάει εκεί μιας και το σχέδιο της είναι να ελέγξει τον Dark One για να σκοτώσει την πριγκιπική οικογένεια με αποτέλεσμα η Regina να πάρει τον Henry πίσω. [ΠΑΝΕΞΥΠΝΟ ΣΧΕΔΙΟ (!) Μονό η ευφυέστατη και πανουργία Cora θα μπορούσε να το σκεφτεί!!!]
Στην Νέα Υόρκη τώρα ο Rumpel μπαίνει στο σπίτι του Bea και καταλαβαίνει ότι η Emma του λέει ψέματα, κάπου εκεί εμφανίζεται ο Βae/Neal για να την προστατέψει και αποκαλύπτεται ότι είναι πατέρας του Henry. Εν τέλη ο Neal γνωρίζει τον Henry και ο Rumpel ανησυχεί για την προφητεία που του είχε δώσει η μάγισσα.
ΠΑΡΑΜΥΘΟΚΟΣΜΟΣ

O Rumpel γυρνάει σπίτι και λέει στη Mila ότι τον επιστράτευσαν στον πόλεμο κατά τον Ogres και πως είναι η ευκαιρία του να αποδείξει ότι δεν είναι δειλός σαν τον πατέρα του.
Στο στρατόπεδο ζητούν από τον Rumpel να προσέχει μια αιχμάλωτη που υποθέτεται ότι θα τους βοηθήσει στον πόλεμο. Η αιχμάλωτη είναι προφήτισσα και λέει στον Rumpel πως η Mila είναι έγκυος αλλά το παιδί τους θα μείνει ορφανό γιατί αυτός αύριο θα πεθάνει στην μάχη. Έτσι αυτοτραυματίζεται για να γυρίσει πίσω στο σπίτι του. (ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΟΛΟΙ ΦΑΕΙΝΕΣ ΙΔΕΕΣ ΕΙΧΑΝ). Η υποδοχή από την γυναικά του δεν είναι αυτή που περίμενε μιας και όλοι έχουν μάθει ποσό δειλός είναι και ότι γύρισε γιατί φοβήθηκε να πολεμήσει.
Μέτα από καιρό, ο Dark One ξανασυναντιέται με την προφήτισσα και και του λέει ότι θα ξανασυναντήσει τον γιο του αλλά το αγόρι που θα τον οδηγήσει σε αυτόν θα είναι η καταστροφή του.

 Βαθμολογία: 9.5/10 
Quote: "You left me and let me go prison because Pinocchio told you to?" -Emma

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου