Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

Review - 2x15 - The Queen Is Dead



















Σε αυτό το θέμα μπορείτε να κάνετε το σχόλιο σας για το 15ο επεισόδιο της σεζόν. Τα παρακάτω περιέχουν spoilers.

ΚΟΣΜΟΣ ΜΑΣ

Είναι τα γενέθλια της Mary Margaret και λαμβάνει ένα δώρο. Το δώρο είναι μια τιάρα από την Johanna και πήγαινε να την βρει. Εκεί η Mary Margaret ανακαλύπτει το σχέδιο της Cora και της Regina. Παράλληλα ο Hook πηγαίνει στο αστυνομικό τμήμα και παίρνει τον γάντζο του. Η Mary Margaret βρίσκει τον Ντέιβιντ και του λέει τι έμαθε και ότι πρέπει να κάνουν κάτι. Έτσι η Mary συναντά την Regina και προσπαθεί να την πείσει να σταματήσει.
Στην Νέα Υόρκη τώρα, ο Rumpel ζητάει από την Emma να πείσει τον Neal να γυρίσει μαζί τους στο Storybrooke, αλλά αυτό της λέει ότι είναι περίπλοκο. Κάποια στιγμή έξω από το σπίτι του Neal εμφανίζεται ο Hook και προσπαθεί να σκοτώσει τον Rumpel. Εκεί βλέπουμε ότι ο Hook και ο Neal έχουν προϊστορία. Από ότι φαίνεται πριν έρθει στον κόσμο μας πέρασε από την Χωρά του Ποτέ. Η Emma μάθει για τα σχεδία της Cora και της Regina και ρωτάει τον Rumpel που είναι το dagger του. Έτσι η Mary Margaret και ο David το βρίσκουν στο κεντρικό ρολόι. Άλλα εμφανίζονται η Regina με την Cora και απειλεί να σκοτώσουν την Johanna. Εκεί μαθαίνουμε ότι την νύχτα στο δασός ήταν η Cora που έδωσε το κερί στην Χιονάτη Τελικά η Mary Mergaret τους δίνει το dagger αλλά και πάλι η Cora την σκοτώνει.
Τελικά ο Νιλ αποφασίζει να πάει τον Rumpel στο Stoorybrooke, επίσης μαθαίνουν ότι την ημέρα που η Regina έσωσε την Χιονάτη τίποτα δεν ήταν τυχαίο αλλά όλα σχέδιο της Cora. Το καλύτερο όμως από όλα είναι ότι η Mary Margaret έχει σκοπό να σκοτώσει την Cora...

ΠΑΡΑΜΥΘΟΚΟΣΜΟΣ

Η Βασίλισσα Eva ετοιμάζει τα πάντα για να γενέθλια της Χιονάτης και της δείχνει το δώρο της. Τι ώρα που μιλάμε η Βασίλισσα δεν αισθάνεται καλά και αργότερα βλέπουμε ότι ο γιατρός δεν μπορεί να βρει τι εχει. Έτσι η Johanna λέει στην Χιονάτη να βρει την Μπλε Νεράιδα και να της ζητήσει "μαγική" βοήθεια. Η Μπλε Νεράιδα της δίνει ένα κερί και της λέει ότι για να σωθεί η μητέρα της πρέπει να πεθάνει κάποιος άλλος στην θέση της. Τελικά η Χιονάτη δεν μπορεί να πάρει την ζωή κάποιού αλλού και η μητέρα της πεθαίνει την ημέρα των γενεθλίων της. Ύστερα βλέπουμε ένα γρήγορο flash back καθώς η Cora αφηγείται την ιστορία εκείνης της μέρα στους στάβλους.

Βαθμολογία: 8/10
"Power is how you get things"
 "And what would you know about mothers?" - Regina


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου