Τρίτη 14 Μαΐου 2013

Review - 2x22 - And Straight On Til Morning [Season Finale]




















Η 2η σεζόν της σειρά αποτελεί παρελθόν, με ένα αρκετά κάλο φινάλε, που δεν έλειψαν όμως οι σεναριακές ευκολίες. Κλασσικά στο επεισόδιο είχαμε 2 παράλληλες ιστορίες. Από την μια οι κάτοικοι του Storybrooke προσπαθούν να σταματήσουν τον αφανισμό του, και από την άλλη συνεχίστηκε η ιστορία του Bae και του Hook.


Στο παραμυθόκοσμο ο Hook μαθαίνει ότι ο μικρός που έσωσε είναι ο γιος του Dark One άλλα και της αγαπημένης του Mila. Έτσι τον κρύβει στο καράβι του για να μην τον πάρουν οι άνθρωποι του ΚΑΚΟΥ Peter Pan. (Πόσο ΤΕΛΕΙΟ είναι που ο Peter Pan είναι κακός, και από ότι φαίνεται θα είναι ο βασικός κακός της 3η σεζόν). Όταν ο Bae μαθαίνει την αλήθεια για τον Hook, θέλει να φύγει, άλλα βλέπουμε τον Hook να είναι ειλικρινείς μαζί του και να του ζητάει να γίνει μέλος της "οικογένεια". Τελικά ο Peter Pan παίρνει τον Bae. Γενικά στο παραμυθόκοσμο δεν είδαμε και κάτι ιδιαίτερο, απλά την σχέση τους και την αλλαγή του Hook.


Στο Storybrooke τώρα γίνεται ένας ψιλοχαμός. Η Tamara με τον Greg και τον Hook, ενεργοποιούν την "σκανδάλη" προκειμένου να αφανίσουν την πόλη και τους κατοίκους της, μια για πάντα. Βεβαία ο Hook μόλις αντιλαμβάνεται ότι πρόκειται να πεθάνει πηγαίνει να βοηθήσει την Εmma και τους υπολοίπους. Η Regina είναι διατεθειμένη να θυσιαστεί έτσι ώστε οι υπόλοιποι να μπορέσουν να γυρίσουν πίσω στο Μαγεμένο Δάσος. Ενώ ΟΛΟΙ προσπαθούν να κάνουν κάτι χρήσιμο ο Gold είναι έτοιμος να πεθάνει μιας και ξαναέχασε τον γιο του και ΚΑΘΕΤΑΙ, με την Lacey που στην συνέχεια ξαναγίνεται Belle και άπλα κλαίνε. Εν τέλη η πολύ πολύ πολύ καλή Χιονάτη δεν μπορεί να αφήσει την Regina πίσω και πείθει την Emma να χρησιμοποιήσουν το μαγικό φασόλι για στείλουν το διαμάντι/σκανδάλη, μακριά. Κλασσικά ο Hook τους έχει "φάει" το φασόλι και δεν πήραν χαμπάρι, και εκεί που νομίζουμε ότι έχουν χαθεί ΟΛΑ, και αρχίζουν τις αγκαλιές και τα φιλιά, γίνεται η ΤΕΡΑΣΤΙΑ, ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΛΕΜΕ ανατροπή, η Emma θυμάται ότι είναι η Σωτήρας, άρα μαμάει όλο τον κόσμο, άρα μπορεί να βοηθήσει την Regina και να σταματήσουν την καταστροφή. Σ'ευχαριστούμε Emma που υπάρχεις και μας έσωσες, άλλα να ρωτήσω κάτι γιατί έπρεπε να δούμε περισσότερο από μίση ώρα για να το κάνεις (μην με μαμήσεις και μένα μια απορία έχω) ;;;; 


Μέτα από όλο αυτό το χαμό και αφού τελικά όλοι έχουν σωθεί, βλέπουν ότι ο Henry έχει εξαφανιστεί. Η Tamara και ο Greg ανοίγουν μια πύλη και μαζί με τον Henry εξαφανίζονται. Τότε είναι που γυρνάει ο Hook μετανιωμένος και θέλει ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ να βοηθήσει. Έτσι οι οικογένεια Charming, και οι τρεις κακοί της σειράς (ο Rumpel ξύπνησε και είπε να σώσει τον εγγονό του), που έχουν γίνει καλοί,  ξεκινάν ένα μακρύ ταξίδι με προορισμό την Χώρα του Ποτέ. (Πολύ σπούκι αυτό το μέρος)


Αλλά το επεισόδιο δεν τελειώνει εκεί. Η Aurora (πολυαγαπημένη), η Mulan και ο Philip βρίσκουν έναν αναίσθητο άντρα, και ναι απίστευτο και όμως αληθινό είναι ο Neal.


Άλλα ούτε εκεί τελειώνει το επεισόδιο. Το κάλο το κράτησαν για το τέλος. Οι άντρες του Peter Pan ψάχνουν για ένα συγκεκριμένο παιδί, και στην τελευταία σκηνή βλέπουμε ότι το παιδί αυτό είναι ο Henry. (Όπως καταλάβατε σε αυτή την σειρά όλοι γνωστοί βγαίνουν, ο παραμυθοκοσμος πρέπει μάλλον να είναι το Κολοκοτρωνίτσι σε έκταση, δεν εξηγείται αλλιώς)

Απορίες...
1) Σε αυτό το επεισόδιο εμφανίστηκε η Σάρα και η Μάρα, η SERIES REGULAR, Ruby που σκατά ήταν; Προφανώς μετά τον Glass και η Ruby εξαφανίστηκε ανεξήγητα.
2) Όχι τόσο σημαντικός άλλα είδαμε νάνους ο Anton που ήταν;
3) Τι ξέρει ο Rumpel για τον Peter Pan, και τι θέλει αυτός από τον Henry; Λογικά έχουν γνωριστεί.
4) Πως γίνεται η Tamara και ο Greg να δουλεύουν για τον Peter Pan; (τέρμα βλήματα και οι 2)
5) Έχω κι άλλες απορίες άλλα δεν τις θυμάμαι...

Βαθμολογία: 9,5/10


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου